Γενικά Στοιχεία & Πρόσβαση

Το θέατρο που πήρε το όνομα του, από τον αξέχαστο Δημήτρη Χορν, βρίσκεται επί της οδού Αμερικής και σχεδόν απέναντι από το CityLink.
Πρόκειται για μετονομασία του θεάτρου Διονύσια, όπου άνοιξε τη δεκαετία του 1950 και έχουν παίξει σε αυτό μεγάλες μορφές του Ελληνικού θεάτρου όπως οι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη και οι θίασοι τους.


Στο Θέατρο αυτό, φιλοξενούνται και οι απονομές του βραβείου Δημήτρης Χορν, όπου δίνονται ανελλιπώς από το 2000 και θεσμοθετήθηκαν στη μνήμη του ηθοποιού, από τον Σταμάτη Φασουλή.
Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και από κει υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η περιοχή της Πλάκας, είναι σε απόσταση που μπορεί κανείς να περπατήσει και να έχει μια γεύση του κέντρου της πόλης.
Η Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί κάνοντας ένα περίπατο.
Διεύθυνση: Αμερικής 10, Αθήνα

Πρόσβαση

Με λεωφορείο/τρόλεϊ
Το Δημήτρης Χορν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου», στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό
Το Δημήτρης Χόρν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί
Από τις οδούς Αμερικής, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου που περιβάλλουν το θέατρο υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος και Κολωνακίου υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Parking
Στη γύρω περιοχή, υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Όροι Λειτουργίας Θεάτρου

• Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει διάλειμμα.
• Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια ισχύουν μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών
• Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ειδών του κυλικείου στις αίθουσες των θεάτρων παρά μόνο στα φουαγέ.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του θεάτρου ατόμων υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
• Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους χώρους με την ανάλογη σήμανση.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους χώρους των θεάτρων.
• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά και κατοχή γυάλινων φιαλών, μεταλλικών κουτιών αναψυκτικών, όπλων εύφλεκτων υλικών, καθώς και άλλων αιχμηρών και επικίνδυνων αντικειμένων.
• Είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της παράστασης.
• Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση μέρους ή του συνόλου της παράστασης δια οποιουδήποτε μέσου (όπως δια φωτογραφικής μηχανής, βιντεοκάμερας κλπ.) και για οιοδήποτε σκοπό.
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας βρίσκονται στο χώρο του θεάτρου με σκοπό την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, καθώς και την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης. Το κοινό οφείλει να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφαλείας
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν από το χώρο της παράστασης θεατή ή θεατές που παρακωλύουν με τη συμπεριφορά τους την ομαλή εξέλιξη του θεάματος ή/και το δικαίωμα των υπόλοιπων θεατών να παρακολουθήσουν την παράσταση.
• Δεν επιτρέπεται το φιλοδώρημα.